EVENEMANG 2024

 –  20 Juli  – 24 Juli –  27 Juli –  03 Augusti  – 

Cecilia Lindwall & Cecilia Hjortsberg
The Battle of the Queens

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

03 Augusti
Grönhögens Medborgarhus 18:00
biljetter: 200:-
......................

Efter förra årets bejublade Piaf föreställning med bl.a. Cecilia Lindwall har vi nu inför denna sommar valt f öreställningen The Battle of the Queens ” där även Cecilia Hjortsberg medverkar. Det är en musikalisk resa där drottningar från operan möts för att vinna makten och kärleken.

Tillsammans med dramatikern och opera regissören Anelia Kadieva Jonsson har en ny berättelse skapats för en semi regisserad spännande operaföreställning.

Ackompanjerat av  pianisten
Ulrick Stark

Helena Martinsson
MELLAN HIMMEL OCH HAV
OPERAPASSION
MUSIKALDRÖMMAR
& VACKRA VISOR

Helena Martinsson – 
Läs om henne på hemsida:
https://www.helenamartinsson.se/

27Juli
SCENEN SÖDRA BRUKET
klockan 18:00
biljetter: 200:-
......................

Helena bjuder på ett mycket blandat program och därför har föreställningen namnet.
”Mellan himmel och hav”
Vi får lyssna till operapärlor med passion, och drömmar från/om musikalernas värld samt några vackra visor.

Allt ackompanjerat av vår lokala pianist
Olof Lövmo från Kalmar

Olof Lövmo är utbildad  jazzpianist och pianopedagog vid Högskolan för Scen & Musik i Göteborg och Conservatorio di Musica di Perugia i Italien.

Arbetar, sedan en tid tillbaka, som biträdande enhetschef vid Kalmar Kulturskolan. Dessförinnan arbetat i 15 år som lärare och linjeledare för Musiklinjen på Oskarshamns Folkhögskola. Vid sidan av detta har han också frilansat som pianist i olika sammanhang och genrer och bl.a. samarbetat med Svante Thuresson, Isabella Lundgren och Bob Hansson.

Sigrid och Draken
FAMILJE-
FÖRESTÄLLNING
FÖR BARN 3-10 ÅR!

Medverkande:
Anna Rynefors: sång, harpa, stråkharpa, svensk säckpipa

24 Juli
SCENEN SÖDRA BRUKET
klockan 16:00
biljetter:
första 2 biljetterna 100:-/st.
efterföljande 50:-/st.
......................
VIKINGATIDA SAGOR, KVINNLIGA KRIGARE OCH DRAKLEGENDER VÄVS SAMMAN

I föreställningen träffar vi Sigrid och draken, men även Sigrids farfar och hennes häst Grane, fåglar som sjunger och smeden som smider svärdet som ska bekämpa draken. Vi lär oss att man kan göra nästan vad som helst om man bara vågar försöka och att man ALDRIG ska väcka en drake som sover!

Den odödliga berättelsen som ursprungligen handlar om Sigurd Fafnesbane har berättats i över 1000 år och lever kvar med oförminskad kraft idag i böcker och filmer som Sagan om Ringen, Harry Potter och Game of Thrones. Sagan är ett fantastiskt verktyg för språkutveckling och känslomässig utveckling. I föreställningen får barnen interagera, rytmisera och driva handlingen framåt, sjunga tillsammans med spännande muskinstrument, räkna, rimma och prata om färger, men störst fokus ligger på att klara av känslor som rädsla och mod.

2024 - Lilla Jazzfestivalen

I år samarbetar vi med Jazzakademi Södra Öland , gällande Lilla Jazzfestivalen.
Scenbrottet liksom Jazzakademin söker bidrag
för den professionella musiken på Södra Öland
och kan på så sätt få världens musik till vår ö.
Vi uppskattar ditt stöd genom att du besöker
våra konserter.

Den 20 juli med Lill Lindfors Mats Norrefalk
är ett samverkansprojekt där vi hjälper varandra
Man bokar dessa biljetter via
jazzsodraoland@gmail.com

20 Juli
Allégården Kastlösa
15:00 – 21:30
biljetter:
enstaka: 200:-
hela dagen: 900:-

Tillsammans vill vi göra Södra Öland
till ett Musik Öland

......................

I år samarbetar vi med Jazzakademi Södra Öland.

ARTISTER VI ARBETAR/ARBETAT MED

Hillevi Martinpelto

Hillevi Martinpelto är en världskänd sopran och en av våra främsta uttolkare av Mozarts hjältinnor, allt från Pamina (Trollflöjten), Fiordiligi (Cosi fan tutte), Grevinnan Almaviva (Figaros bröllop), Donna Anna (Don Giovanni), Elektra (Idomeneo) och Vitellia (Titus mildhet). Förutom Mozart har hon också prisats för andra roller, bland dem; Aida, Desdemona (Otello), Elisabetta (Don Carlo) Alice (Falstaff) Leonora (Trovatore), Amelia (Maskeradbalen), Tatiana (Eugen Onegin, Agathe (Friskytten), Rezia (Mästersångarna), Elsa (Lohengrin), Elisabeth (Tannhäuser), och Fältmarskalkinnan (Rosenkavaljeren).

2004 fick Hillevi Martinpelto den kungliga utmärkelsen Litteris et Artibus och 2006 blev hon utnämnd till kunglig hovsångare. Hon är även medlem i Kungliga Musikaliska Akademien.

Cecilia Lindwall

Efter sin lovordade debut i La Boheme på Norska National Operan 2000 och som vinnare av Kammeroper Schloss Rheinsbergs internationella tävling i Berlin året efter, har den svenska sopranen Cecilia Lindwall arbetat professionellt i Tyskland, Norge, Danmark och Sverige som konsert- och operasångerska. Hennes röst och scennärvaro har fört henne till de viktigaste operascenerna i Tyskland, bland annat Deutsche Oper Berlin där hon sjöng sopranpartiet i Carmina Burana. 2018 sjöng Cecilia huvudrollen i Anne Nihals nyskrivna Opera Den Rejsende på Den Kongelige Opera i Köpenhamn. 2016-17 sjöng hon Madame Butterfly och Tatjana i Tjajkovskijs Eugen Onegin med Själlands Symfoniorkester och Sylvain Czardasfurstinnan med Operettkompaniet. Som medlem av solistensemblen vid Staatstheater Braunschweig 2003-2007 har Cecilia tolkat mer än 15 operaroller som lyrisk sopran. Cecilia är uppvuxen på Öland.

Cecilia-Lindwall

Karin Björg Torbjörnsdottir

Lundafödda mezzosopranen Karin Björg Torbjörnsdóttir fick 2020 priset Årets Sångare hos Gríman – den isländska scenkonstens pris- för sin tolkning av Cherubino på Isländska Operan 2019.

Efter sin Masterexamen i Opera och Musikteater vid Universität Mozarteum Salzburg har Karin sjungit vid operastudio i Saatsoper Stuttgart och i ensemblen vid Luzerner Theater i Schweiz. Hon har tolkat ett flertal roller från barock till klassiskt och modernt, bl.a. Mozart, Rossini, Verdi, Monteverdi, Wolfgang Rihm och Luigi Nono, inklusive världspremiärer av operor och kammarmusikstycken i Österrike och på Island.

Karin har framträtt på scener i Europa, USA och i Asien, samt på festivaler som Lucerne Festival, Anima Mundi Festival i Pisa, 67th International Music Festival Macau, Barocknacht samt Nacht der Komponisten i Salzburg.

Under säsongen 21/22 gjorde Karin sin Sverigedebut med Göteborgs Symfoniker med sånger av Alma Mahler.

Emilia Amper

Emilia Amper är en av Sveriges mest eftersökta folkmusiker. Som Riksspelkvinna, vinnare av Nordic Composers Award NPU-priset, årets konstnär vid Swedish Folk & World Music Awards, norsk Grammy-vinnare och Grammy nominerad i Sverige och Amerika har hon beskrivits som världsmästare på nyckelharpa. I hennes musik förenas djup kunskap och kärlek till traditionen med en öppensinnad utforskning av nyckelharpans möjligheter. Med sin karisma, virtuositet och energi rör hon sig hon ledigt över stilistiska gränser och berör människor på både små och stora scener över hela världen.

emilia_amper